Mai multi rebeli au luat cu asalt cladiri de apartamente de langa complexul lui Gaddafi si spun ca acesta s-ar ascunde acolo impreuna cu unii dintre fiii sai.

Recompensa pentru capturarea lui Gaddafi, viu sau mort, este de 1,7 milioane de dolari, scrie realitatea.net.

"Se aud focuri de arma, zona este extrem de periculoasa", a declarat un rebel de la un punct de securitate.

Revolutionarii trag in trupele lui Gaddafi, aflate in cladiri. Rebelii nu au spus de ce cred ca Muammar s-ar ascunde acolo, potrivit NewsIn.

Conform CNN, in cladirile inconjurate de insurgenti ar fi blocat liderul libian si fiul acestuia Seif al-Islam.

Muammar Gaddafi si fiul acestuia se ascund intr-o incapere ingusta din cladirea suspecta, sustine un lider al rebeliunii.

  • Un medic libian a vazut victimele unei executii in masa

Un medic din Libia a povestit joi cum a asistat la urmarile unei presupuse executii in masa comise de trupele lui Muammar Gaddafi, in timp ce lucra la spitalul de la baza aeriana Matiga, la est de Tripoli, relateaza Sky News.

Cadavre ciuruite

"In amurg, un camion mare si neacoperit a aparut in mod neasteptat si am auzit oameni strigand si plangand", a declarat doctorul Moez. "Cand m-am uitat in interior, erau aproximativ 16 sau 17 cadavre ciuruite de gloante din cap pana-n picioare. Multe persoane erau impuscate in cap, dar aveau gloante peste tot", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

"Ulterior am descoperit ce se intamplase: toate aceste persoane fusesera detinute de trupele lui Gaddafi in ultimele zile si probabil au fost capturate in cursul unei saptamani sau doua, rapite daca vreti, si tinute intr-o scoala destul de aproape de centrul orasului", a explicat medicul, adaugand ca la un moment dat militarii au intrat in aceasta incapere si au executat toate aceste persoane.

  • Crimele de razboi pentru care Gaddafi va fi judecat

"Una ... dintre victime ... a fost impuscata in picior si nu au reusit sa o execute, asa ca ne-a povestit tot ce s-a intamplat", a adaugat doctorul Moez, afirmand ca el si alti colegi de-ai lui au petrecut trei ore fotografiind toate ranile victimelor, in detaliu.
Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

"Astfel de lucruri vor fi cerute pentru a-l judeca pe Gaddafi in tribunalele penale internationale. Acestea sunt crimele de razboi despre care vorbim si sunt sigur ca acelasi lucru s-a intamplat in multe parti din oras si chiar din tara", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.