Departamentul Muncii si Departamentul de Stat american au declansat anchete in legatura cu conditiile de munca de la unitatea de ambalare din Pennsylvania, unde cateva sute de studenti straini din programul Work and Travel, inclusiv romani, au protestat saptamana trecuta.

Potrivit editiei online a New York Times, compania Hershey le-a propus marti studentilor angajati la unitatea de ambalare a ciocolatei o zi de evenimente educationale, la sediul central al firmei.

Kirk Saville, purtator de cuvant al Hershey, a declarat ca firma a cerut angajatorului, o unitate de ambalare a ciocolatei, sa le acorde studentilor o saptamana libera, astfel incat acestia sa poata vizita obiective din Statele Unite. "Am fost dezamagiti sa aflam ca unii dintre studenti au fost nemultumiti de elementele de schimburi culturale din program (...) Vrem sa ne asiguram ca toti studentii vor avea o experienta pozitiva si vor pleca din Statele Unite cu o buna intelegere a companiei Hershey", a spus el.

Circa 400 de studenti straini, printre care se numara chinezi, romani, ucraineni si nigerieni si care lucreaza la o unitate de ambalare din Palmyra, Pennsylvania, in cadrul programului Work and Travel, au protestat saptamana trecuta, denuntand conditiile de munca si salariile foarte mici, transmite MEDIAFAX.

Un purtator de cuvant al Departamentului american al Muncii a declarat ca inspectorii de munca au inceput doua investigatii in cursul acestei saptamani, urmand sa ancheteze plangerile studentilor privind salariile si conditiile de munca. La Hershey se afla si o echipa formata din patru reprezentanti ai Departamentului de Stat, care discuta cu studentii si cu angajatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.