Mai multi jurnalisti sunt prizionerii soldatilor pro-Gaddafi intr-un hotel libian. Acestia prezinta situatia grava in care se afla.

Aproximativ 35 de straini - inclusiv jurnalisti si politicieni- au fost ascunsi in interiorul hotelului Rixos din Tripoli de catre trupele pro-Gaddafi. Acestea le-a interzis sa paraseasca cladirea in ultimele cinci zile.

Realitatea.net scrie ca patru ziaristi italieni au fost rapiti miercuri in apropiere de orasul Zawiya, din Libia, potrivit unui anunt al ministerului italian de Externe. Jurnalistii lucrau pentru cotidianele Corriere della Sera, La Stampa si Avvenire.

Miercuri, unul dintre jurnalisti, Matthew Price, care lucreaza la BBC, a vorbit in cadrul programului "Astazi" al lui Evan Davis, la Radio 4, relateaza The Huffington Post, in editia sa electronica.

  • Situatie disperata

"Stam aici de cinci zile si suntem martorii a ceea ce se poate numi asediul hotelului Rixos", a spus el. "Este o situatie disperata," a mai adaugat el.

Price a spus ca lucrurile „s-au deteriorat masiv peste noapte”, dupa ce a devenit clar faptul ca gardienii si soldatii pro-Gaddafi care ii tin prizioneri din interiorul hotelului nu au de gand sa-i lasa sa plece.

El a mai spus ca nu mai exista electricitate in toata cladirea, cat si ca resursele de hrana si apa sunt pe sfarsite. De asemenea, ei au fost ameninati cu moartea in caz ca vor sa parareasca hotelul.

Hotelul se afla intr-o zona care este ocupata de trupele lui gaddafi. Rebelii au promis ca vor incerca sa-i salveze pe jurnalisti.

De asemenea, ostaticii au reusit sa gaseasca modalitati de comunicare cu exteriorul si sunt la curent cu ce se intampla in Libia. [Cum va fi "Noua Libie"?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.