Doi barbati au santajat 100 de preoti din Italia cu filme care contineau scene cu acestia in timpul actelor sexuale.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, barbatii foloseau retelele de socializare pentru a se apropia de victime, pentru ca apoi sa intretina relatii sexuale cu acestea, pe care sa le filmeze pe ascuns. Pentru a nu face publice filmele compromitatoare, santajistii cereau 10.000 euro de la fiecare preot in parte.

La sfarsitul lunii iulie, politia italiana i-a prins pe cei doi inculpati, dupa ce a primit o plangere. Cei doi santajisti, Diego Maria Caggiano, in varsta de 35 de ani si Giuseppe Trementino, de 30 de ani, au oferit informatii autoritatilor despre intalnirile cu preoti, inclusiv faptul ca au reusit sa ia legatura cu acestia prin intermediul retelei de socializare Facebook.

Filmele compromitatoare au fost descoperite pe telefoanele lor. Pe alta parte, preotii intervievati au recunoscut ca le-au dat bani din donatiile enoriasilor.

Acest scandal a clatinat din nou Biserica Catolica, ale carei reguli nu accepta relatii sexuale intre persoane de acelasi sex, homosexualitatea fiind considerata un pacat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.