Un seism cu magnitudinea de 5,9 a avut loc marti dupa-amiaza la Washington DC.

Potrivit martorilor, cladirile din New York si Washington DC s-au miscat cateva zeci de secunde, iar oamenii au intrat in panica, relateaza CNN.

Mai multe cladiri importante, inclusiv Pentagonul, au fost evacuate.

Potrivit Institutului american pentru Fizica Pamantului (USGS), epicentrul seismului revizuit la 5,9 a fost in statul Virginia, la aproximativ 100 de kilometri de Washington DC, potrivit MEDIAFAX.

Seismul a fost resimtit in Philadelphia, Pennsylvania, New York, inclusiv pe insula Martha's Vineyard (Massachusetts), unde familia presedintelui Barack Obama este in vacanta.

Serviciile companiilor de telefonie din New York au fost afectate temporar de cutremur.

Pentagonul, sediul Departamentului Apararii, a fost evacuat. "Cand cladirea a inceput sa se miste violent, sute de persoane au inceput sa tipe", a declarat corespondentul CNN Barbara Starr.

  • Mai multe aeroporturi din nord-estul SUA au suspendat activitatile in urma seismului

Mai multe aeroporturi din nord-estul Statelor Unite si-au intrerupt activitatile din cauza seismului.

Aeroporturile Newark (New York), J.F Kennedy si Philadelphia si-au suspendat activitatile din cauza cutremururului resimtit pe Coasta de Est a Statelor Unite.

  • Centrala nucleara americana din statul Virginia, oprita automat

De asemenea, doua reactoare ale unei centrale nucleare din statul Virginia au fost oprite automat dupa cutremur, care a determinat intreruperea alimentarii cu energie electrica, relateaza AFP.

Seismul a provocat oprirea automata a centralei North Anna (1.800 MW), aflata la numai cativa kilometri de epicentru, a declarat David Heacock, presedintele operatorului Dominion Nuclear.

Reactoarele au fost oprite automat din cauza intreruperii alimentarii principale cu energie a centralei, desi generatoarele de rezerva au intrat imediat in functiune, a precizat el.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

"In acest stadiu, nu par sa existe avarii", a adaugat Heacock, precizand ca "uzinele nucleare sunt concepute pentru a rezista la cutremure de acest tip".

Autoritatea nucleara americana a anuntat ca mai multe centrale nucleare de pe Coasta de Est a Statelor Unite au inregistrat alerte minore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.