The Economist a calculat perioada in care omenirea va disparea de pe fata pamantului, tara cu tara. Afla pentru cat timp vor mai supravietui romanii.

Potrivit studiului efectuat de jurnalistii britanici, tot mai multe femei din zonele favorizate ale Asiei prefera o viata de celibat, ca urmare a fenomenului de emancipare. Drept urmare, rata de fertilizare a scazut.

Acest fenomen a fost observat in alte 83 de tari din lume, unde femeile nu dau nastere de fete, pentru a le inlocui. De exemplu, in Hong Kong, un grup de 1000 de femei vor naste pe viitor doar 547 de fete. La randul lor, acestea vor da nastere la doar 299 de fete si asa mai departe. Astfel, in 25 de ani, popultia va scadea dramatic.

  • Romania mai "are de trait" 3.000 de ani

Potrivit aceluiasi rationament, se asteapta ca tari precum Japonia, Germania, Italia, Rusia si Spania sa dispara, de asemenea, in mileniul urmator. Chiar si China mai are la dispozitie doar aproximativ 1.500 de ani de existenta, daca tendintele actuale se vor mentine.

Potrivit calculelor, Romania va mai dainui putin peste 3.000 de ani, in timp ce Brazilia si Canada vor fi prezenta pe fata pamantului pentru cel mai mult timp.

Citeste si: Studiu demografic: Se schimba "culoarea" populatiei globale

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.