Rebelii libieni sustin ca au inconjurat resedinta lui Muammar Gaddafi din Tripoli si chiar au patruns pe una dintre porti, conform unei surse din cadrul opozitiei.

Mahmoud Shammam, ministru al Informatiilor in cadrul Consiliului National de Tranzitie, a declarat ca si NATO a atins "anumite tinte" din cadrul complexului lui Gaddafi, relateaza MEDIAFAX.

Conform oficialului citat, rebelii controleaza 85 la suta din orasul Tripoli. El a recunoscut ca existau informatii despre arestarea lui Seif al-Islam Gaddafi, desi acesta a aparut ulterior si era liber. "Nu stim daca a fost arestat si a evadat. Trebuie sa clarificam aceste lucruri", a spus Shammam.

  • Confruntari violente

Confruntari violente cu rachete si artilerie grea au loc marti in jurul complexului rezidential al colonelului Muammar Gaddafi in cartierul Bab-al-Aziziya din Tripoli, cele mai violente de la inceputul asaltului rebelilor asupra orasului Tripoli, potrivit unor jurnalisti de la fata locului din cadrul AFP.

In cartierul Bab-al-Aziziya, in zona central-nordica a capitalei egiptene, rasunau tiruri de mortier si artilerie si se auzea zgomotul avioanelor NATO, care si-au intensificat raidurile in ultimele zile.

O coloana de fum gros si negru iesea din complexul situat nu departe de hotelul Rixos, in care sunt cazati jurnalisti straini, in timp ce luptele continuau, cu obuze si cu arme automate, marti dupa-amiaza.

Complexul a fost zguduit, in jurul orei 9.00 GMT (12.00 ora Romaniei), de o explozie puternica produsa in apropiere, ceea ce a creat panica in randul reporterilor, care s-au refugiat la subsol.

Chiar si la o distanta de doi kilometri de complex, de pe acoperisuri se putea auzi zgomotul luptelor, in timp ce moscheile din oras difuzau apeluri "Allah Akbar" (Allah este mare), in semn de incurajare fata de rebeli.

Citeste si:
Situație dificilă în SUA: Donald Trump vrea să scoată armata pe străzi
Situație tensionată în SUA:...

Rebelii au anuntat marti dimineata ca vor lansa un atac impotriva complexului de la Bab-al-Aziziya, cu tancuri confiscate regimului. Lupte violente in jurul resedintei lui Muammar Gaddafi s-au purtat si luni.

Dar luptele de marti sunt cele mai violente inregistrate de la sosirea rebelilor din vestul Libiei, duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.