De la Luvru din Paris, la Prado din Madrid, muzeele de arta din intreaga lume aduna anual un numar impresionant de vizitatori

Iata o lista a celor mai populare muzee de arta din lume, potrivit clasamentului realizat de publicatia The Art Newspaper, citata de Wall-Street.


Cu cele 2,73 milioane de vizitatori care i-au trecut pragul in 2010, Muzeo del Prado din Madrid se claseaza pe locul 11 in topul realizat de revista britanica.

Colectia permanenta a Muzeului Prado este una dintre cele mai mari din lume
. Este formata din aproximativ 9000 de tablouri, 5000 de desene, 2000 de tiparituri, 1000 de monede si medalii, si aproximativ 2000 de obiecte decorative.

Prado detine cea mai deosebita colectie de arta spaniola, cu opere apartinand lui El Greco, Velazquez, Goya si Murillo.

Biletul costa 6 euro, iar daca nu vreti sa nu stati la coada trebuie sa platiti 9 euro.

  • Galeriile Tate Modern, Londra

Tate Modern este una dintre cele patru galerii Tate din Marea Britanie si gazduieste colectii de arta contemporana din toate colturile lumii
. Anul trecut, galeria a avut 5,06 milioane de vizitatori.

Colectia cuprinde lucrari ale unor artisti britanici incepand cu anul 1500 pana in prezent, precum si colectii internationale ale unor artisti ca Picasso, Salvador Dali sau Andy Warhol.

Cardul de membru costa 52 de lire sterline pe an
si include atat intrarea gratuita la expozitiile galeriei, cat si alte beneficii, cum ar fi apartenenta la clubul privat si abonarea la publicatiile institutiei.

Citeste topul integral pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.