Cateva mii de persoane au protestat vineri seara in centrul Madridului fata de costurile vizitei efectuate de Papa Benedict al XVI-lea in Spania, dar si fata de interventia violenta de joi a politiei.

Cei aproape 5.000 de manifestanti au protestat pentru a treia seara la rand, scandand "Acesta nu este tineretul Papei" si "Nu violentei politiei". La numai cateva sute de metri distanta, sute de mii de pelerini s-au adunat in jurul Papei Benedict al XIV-lea, care a condus o ceremonie a Drumului Crucii, relateaza MEDIAFAX.

In cursul serii, o parte dintre pelerini s-au indreptat catre Puerta de Sol, piata din centrul Madridului devenita simbol al manifestatiilor din ultimele luni impotriva politicilor economice ale guvernului spaniol. Plecati de la gara Atocha, manifestantii, in majoritate membri ai miscarii "indignatilor", au fost nevoiti sa renunte la intentia de a ajunge in piata Puerta de Sol, blocata de politie.


"Nu vrem sa platim impozite pentru ca acest domn sa calatoreasca gratis", a afirmat o manifestanta in varsta de 45 de ani. Pelerinii "au reduceri la metrou, in restaurante. Eu nu am nici reduceri, nici loc de munca", a adaugat aceasta.

Desi politia a incercat sa impiedice orice intalnire intre protestatari si pelerini, acestia s-au aflat fata in fata cel putin o data. Manifestantii au scandat "Papa este un nazist", iar pelerinii le-au raspuns desenand cu mainile in aer conturul unei inimi.

Prima manifestatie, organizata miercuri, a avut loc la apelul a numeroase asociatii de aparare a laicitatii. In momentul intalnirii celor doua grupuri, in piata Puerta del Sol, acestea s-au insultat reciproc. Intre protestatari si politie au avut loc o serie de confruntari, fortele de ordine recurgand la lovituri de baston pentru a-i dispersa pe manifestanti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.