Segregarea sexuala este extrem de acuta in Seoul, de aceea autoritatile sud-coreene planuiesc sa introduca `metroul femeilor`, pentru a solutiona hartuirile sexuale. V-ati dori un asemenea metrou in Romania?

Autovehicolele de transport in comun exclusiv pentru femei a fost scos din uz de catre Coreea de Sud acum 20 de ani, insa o crestere considerabila a numarului atacurilor sexuale in timpul navetei catre munca (denumite uneori de catre victime o `calatorie prin iad`), le-a fortat pe acestea sa ceara autoritatilor sa ia atitudine.

  • Potrivit Los Angeles Times, numarul atacurilor sexuale ce au avut ca victime femei au crescut cu 80% din 2009 pana in 2010.

Aceasta tara a mai apelat la aceasta strategie o data, in 1992, insa a luat sfarsit cand barbatii au inceput sa populeze abuziv aceste rute. O alta incercare, a fost abandonata in 2007, dupa ce s-a dovedit ca mai mult de jumatate dintre calatori se opuneau initiativei.

De data aceasta, potrivit AOL Travel, incepand din septembrie, a doua linie va avea o sectiune doar pentru femei, pe parcursul noptii, iar garzile ii vor opri pe barbati, daca vor sa incalce regulile.

Cu toate acestea, inca exista cativa sud coreeni care se opun si se indoiesc de aceasta masura restrictiva. "Nu cred ca segregarea sexuala este cea mai buna metoda pentru a rezolva problema hartuirilor sexuale", a declarat pentru Korea Times, Lee Eun-sang, directorul Centrului Sexual Violence Relief Center. "Indica o primitivitate si faptul ca violurile si agresiunile sexuale nu pot fi prevenite decat daca barbatii si femeile se afla in spatii diferite".

  • In 2005, in Japonia, a fost instituita, de asemenea o masura similara, trenuri care transportau doar femei, din aceeasi cauza, scrie Good Morning America.

La acea vreme, aproximativ 64% dintre femeile cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani declarau ca au fost pipaite in mijlocul de transport in comun. In Japonia, navetistii au primit cu caldura acest tip de transport personalizat pe sexe, care a fost introdus la orele de varf. Femeile au accpetat noua metoda de siguranta, iar barbatilor le-a placut ideea ca nu vor fi acuzati pe nedrept de agresare sexuala, un delict care, la vremea aceea se pedepsea cu o amenda considerabila sau cu o detentie de pana la 7 ani de inchisoare.
Citeste si:
Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea...
Audi, BMW și Mercedes,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.