Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8, s-a produs vineri in largul prefecturii Fukushima.

Cutremurul s-a produs la ora 14.36 (08.36 ora Romaniei), nu departe de cel care a provocat accidentul de la centrala nucleara Fukushima la 11 martie. Agentia de meteorologie japoneza a ridicat vineri avertizarea de tsunami emisa dupa producerea cutremurului.

Nefiind constatata nicio modificare a nivelului marii la tarm, avertizarea - nivelul de alerta cel mai mic, ce semnaleaza posibilitatea producerii unor valuri de maxim 50 de centrimetri - a fost anulata la 40 de minute dupa producerea seismului.

Centrul american de alerta in caz de tsunami (NWS) a avertizat asupra riscului de producere a unui tsunami local, in apropiere de epicentru, dar a considerat ca "nu exista amenintarea unui tsunami devastator de amploare" in Oceanul Pacific.

Compania TEPCO a anuntat ca nu s-a inregistrat nimic anormal la centrala nucleara Fukushima in urma cutremurului.


Epicentrul acestuia a fost localizat in Oceanul Pacific, la aproximativ 80 de kilometri de coasta, iar hipocentrul la 20 de kilometri adancime, scrie MEDIAFAX.

Un cutremur si valuri seismice gigantice
au afectat coastele de nord-est ale Japoniei in martie, provocand cel mai important dezastru nuclear dupa cel de la Cernobil.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.