Japonia va depasi catastrofa din 11 martie asa cum a depasit si infrangerea din Al Doilea Razboi Mondial, a declarat, luni, premierul Naoto Kan, intr-un discurs sustinut la implinirea a 66 de ani de la capitularea tarii.

"Tara noastra s-a ridicat din ruinele razboiului prin eforturile fiecarui cetatean si a depasit multe dificultati pana astazi", a declarat Kan, intr-o ceremonie desfasurata la Tokyo.

"Vom reconstrui, cu hotarare si forta, zonele devastate si Japonia", a adaugat el.


Japonia s-a confruntat, in martie, cu cea mai grava tragedie de dupa razboi - mai mult de 20.000 de persoane au murit sau sunt date in continuare disparute dupa cutremurul urmat de tsunami care a devastat nord-estul tarii. Valurile seismice au provocat si accidentul nuclear de la centrala Fukushima Daiichi, cel mai grav inregistrat in ultimii 25 de ani in lume, scrie MEDIAFAX.

Imparatul Akihito, fiul imparatului Hirohito, cel care a pronuntat discursul de capitulare cu 66 de ani in urma, a asistat la ceremonie, alaturi de sotia sa si 6.000 de invitati. "Imi amintesc istoria si ma rog ca tragedia razboiului sa nu se mai repete niciodata", a spus suveranul, in varsta de 77 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.