"In cel mai grav dintre scenarii", dupa accidentul nuclear din Japonia, catastrofa ar putea avea "un impact superior celei de la Cernobil", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului francez, Francois Baroin.

Initial, ministrului Ecologiei, Nathalie Kosciusko-Morizet, a afirmat ca "scenariul cel mai grav este posibil si chiar probabil". Reeferitor la aceste declaratii, Baroin a declarat ca ministrul a "evocat efectiv situatia, evolutia sa incepand de vineri, dificultatile autoritatilor japoneze in obtinerea unei raciri rapide a diferitelor reactoare", potrivit MEDIAFAX.

"Nu fac decat sa retranscriu cu modestie, nefiind un tehnician in acest domeniu, dar cu fidelitate, declaratiile lui Kosciusko-Morizet, care a evocat un scenariu, intre cele mai grave"
, a afirmat Baroin, referindu-se la lucrarile acestui Consiliu in mare parte consacrat situatiei din Japonia.

"In cel mai grav dintre scenarii, este vorba evident de un impact superior accidentului de la Cernobil", a adaugat acesta, facand aluzie la catastrofa nucleara din 1986 din Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.