Zeci pe persoane cu profiluri foarte diferite, au trecut ziua, dar si noaptea, pe la bara Tribunalului din Westminster, la Londra, unde sunt judecate pentru furt si violente comise in timpul revoltelor care au avut loc in ultimele zile in Marea Britanie, relateaza AFP.

Situatia la tribunal este "haotica", avocatii alergand prin cladire pentru a-si gasi clientii, detinuti in celule, la subsol, pentru a-i ajuta sa inteleaga acuzatiile formulate impotriva lor.

"Razboi" la Londra: Protestatarii au strategii de autoaparare

O studenta, Natasha Reid, in varsta de 24 de ani, se prezinta in fata unui judecator. Ea recunoaste ca a furat un televizor, in valoare de 270 de lire sterline (310 euro), duminica, dintr-un magazin de electrocasnice, in cartierul Enfield, in nordul capitalei britanice.

Cu capul in maini, ea isi asculta avocatul explicand tribunalului ca s-a prezentat de bunavoie, miercuri, la politie, autodenuntandu-se. "Pur si simplu nu mai putea dormi dupa ce a comis acest furt", afirma avocatul ei, transmite MEDIAFAX.

Judecatorul pronunta sentinta: Natasha Reid este eliberata pe cautiune, pana la proces, stabilit la 1 septembrie.

De la izbucnirea violentelor, sambata, care s-au extins, pana miercuri, in mai multe orase din Anglia, au fost arestate aproximativ 1.200 de persoane. Pentru a face fata afluxului mare de infatisari, tribunalele din Londra, Birmingham (centru) si Manchester (nord-vest) lucreaza non stop.

Londra violenta: Noul logo al Olimpiadei 2012


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.