Numarul din august a revistei Harper contine o poveste fascinanta despre Joan R. Ginther, femeia considerata a fi "cea mai norocoasa din lume". Afla care e motivul.

Pentru a-si castiga acest renume, Ginther a castigat la loz in plic de patru ori, de fiecare data suma avand sase zerouri. In total, norocul i-a adus in conturi 20,4 milione de dolari. Statistic vorbind, acest lucru se poate intampla o data la 18 x 10 la puterea 24 ori.

Joan R. Ginther, o fosta profesoara de matematica, a castigat in decursul a aproximativ 15 ani, 20,4 milioane de dolari. Primul loz norocos, in valoare de 5,4 milioane de dolari, l-a jucat in 1993, in Texas, locul sau de bastina, scrie Forbes.

Zece ani mai tarziu, norocul a lovit-o insa si mai tare. Intr-un interval de aproximativ doi ani, americanca a castigat de alte trei ori la loz in plic: 2milioane, 3 milioane si respectiv 10 milioane de dolari. Toate lozurile au fost cumparate din acelasi magazin, in acelasi orasel-Bishop, unde femeia a si copilarit. Acum, Ginther care a ajuns la 63 de ani, traieste in Las Vegas, scrie Forbes citand revista Harper.

Autorul articolului din Harper avanseaza ideea ca americanca, avand temeinice cunostinte de matematica, a gasit de fapt algoritmul care a dus-o catre castig. Un calcul care ii indica unde este pozitionat lozul castigator intre celelate. Odata descoperit acest algoritm, femeia ar mai fi trebuit sa afle in ce unitate loto va fi expediat lozul respectiv, ceea ce, scrie „Harper”, nu este complicat, dar mai ales sa se asigure ca nimeni altcineva nu va cumpara vreun bilet in afara de ea, ceea ce ar fi presupus o colaborare cu proprietarii magazinului.

Aceasta varianta ar putea explica motivul pentru care fosta profesoara a castigat de fiecare data in acelasi loc. Ipoteza nu poate fi insa demonstrata, mai ales ca nu a existat nicio declaratie a celei mai norocoase femei din lume in acest sens. Mai mult, varianta unei stele norocoase nu poate fi nici ea exclusa in totalitate.

Citeste si:
Ce au transmis Laura Giurcanu și Sânziana Negru, după ce au...
Ce au transmis Laura Giurcanu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.