In urma cu aproximativ o luna si jumate, in Islanda, unde criza economica din 2009 a avut efecte devastatoare, parlamentul a decis necesitatea unei noi constitutii.
Avand la baza un comitet format din 25 de persoane alese democratic care vor defini forma viitoarei constitutii, pe o pagina de Facebook, pe Twitter, Flickr si YouTube intreaga populatie a tarii poate veni cu sugestii. Tinand cont ca 90% din populatia tarii are acces la internet si peste 66% din locuitori au cont pe Facebook, ideea poate ca nu a fost tocmai rea.

Chiar daca pe Facebook au aparut si mult devieri de la subiect, precum inghetata gratuita tuturor cetatenilor, comitetul a reusit sa analizeze, aparent, un numar impresionant de propuneri si chiar sa integreze unele dintre ele in proiectul care va fi supus la vot si review incepand cu 1 octombrie.

Potrivit Engadged, descentralizarea si transparenta activitatilor guvernului sunt printre primele pe lista de prioritati, asa ca s-ar putea ca aceasta idee sa nu fi fost in zadar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.