Ritmul expulzarilor din Franta a crescut sensibil din luna mai, autoritatile franceze estimand ca numarul acestora va ajunge la 30 000.

Precedentul ministru de Interne, Brice Hortefeux, isi fixase un obiectiv de 28.000 de repatrieri pe an, informeaza MEDIAFAX.

Daca noul ministru, Claude Gueant, nu si-a fixat oficial un obiectiv, Ministerul de Interne afirma ca au existat "aproape 15.000 de repatrieri in primele sase luni ale anului, adica o medie de 2.500 pe luna".

Ministerul apreciaza ca acesta este efectul direct al noii legi privind imigratia, promulgata la 16 iunie.

Principalele instrumente din arsenalul administratiei sunt prelungirea de la 32 la 45 de zile a perioadei de detentie administrativa, ceea ce ofera mai mult timp pentru a obtine documente de calatorie consulare, si o putere mai mare acordata judecatorului administrativ, care poate acum sa ia decizii privind hotararile prefectorale de repatriere.

Legea a extins de asemenea la cinci zile, fata de doua anterior, interventia judecatorului pentru libertati si detentie, atunci cand un strain aflat in situatie ilegala este plasat in detentie administrativa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.