Gara centrala din Oslo a fost evacuata partial, miercuri dimineata, din cauza unui bagaj suspect, a anuntat societatea norvegiana a cailor ferate, citata de AFP.

"O valiza aparent fara proprietar fost gasita alaturi de linia numarul 19, folosita de naveta aeroportuara", a declarat Olav Nordli, un purtator de cuvant al societatii cailor ferate norvegiene.

"Politia este la fata locului si ia masurile pe care le considera necesare", a precizat el.

"Zona a fost evacuata (...). Aceasta masura nu vizeaza toata gara centrala, ci o mare parte"
a acesteia, a adaugat el, conform MEDIAFAX.

Conform postului de televiziune TV2, caini capabili sa detecteze explozibil sunt la locul incidentului.

Un barbat a urcat la bordul unui autobuz stationat in gara, a depus acolo un bagaj, apoi a plecat, a relatat o jurnalista a televiziunii.

Politia cauta un barbat cu varsta cuprinsa intre 25 si 30 de ani, imbracat in negru si cu o caciula alba, a adaugat TV2.

Acest incident intervine la cateva zile dupa ce 92 de persoane au fost ucise vineri in Norvegia, intr-un atentat cu bomba care a vizat cladiri guvernamentale din capitala si un atac armat asupra unei reuniuni a tineretului laburist de pe insula Utoeya, situata in apropiere de Oslo.

Vom reveni cu amanunte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.