Politia norvegiana a anuntat ca a descoperit si distrus explozibil stocat la ferma inchiriata de Anders Behring Breivik, autorul masacrului de vineri.

Politia a refuzat sa dezvaluie natura si cantitatea explozibilului gasit, noteaza MEDIAFAX.

"Explozibili au fost gasiti la ferma. Am considerat ca este preferabil sa nu ii deplasam si acestia au fost distrusi la fata locului intr-o explozie controlata", a declarat Trine Dyngeland, o purtatoare de cuvant a politiei.


Behring Breivik, care a planificat atentatele de mult timp, inchiriase o ferma la nord de Oslo, oficial pentru a cultiva legume.

Potrivit presei norvegiene, el a facut insa acest lucru probabil pentru a putea achizitiona ingrasaminte chimice fara a genera suspiciuni, ceea ce i-a permis sa fabrice bomba care a distrus sediul Guvernului vineri, povocand moartea a opt persoane.

La inceputul lui mai, el a achizitionat sase tone de ingrasamant, potrivit Centralei de achizitii agricole.

Dupa atentatul cu masina-capcana, el a deschis focul asupa unei reuniuni a tineretului laburist pe insula Utoeya, la circa 40 de kilometri de Oslo, provocand moartea a 68 de persoane.

In cursul audierilor, Behring Breivik, in varsta de 32 de ani, s-a declarat angajat intr-o cruciada pentru a "salva Norvegia si Europa occidentala de o invazie musulmana, intre altele".

El a fost plasat luni in arest preventiv pentru o perioada de opt saptamani, care poate fi reinnoita, iar primele patru le va petrece la izolare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.