Congresmanul american David Wu va demisiona in urma acuzatiilor de "relatie sexuala neconsimtita", formulate impotriva sa de o tanara.

Congresmenul de Oregon (nord-vestul SUA) face obiectul unei anchete "etice". El a precizat ca va demisiona pentru a combate "acuzatiile serioase" formulate impotriva sa, informeaza MEDIAFAX.

Un ziar din Oregon a dezvaluit saptamana trecuta ca fiica unuia dintre colegii lui David Wu a sunat la biroul congresmanului pentru a-l acuza ca a avut o relatie sexuala neconsimtita cu ea.

Congresmanul a declarat ca va demisiona imediat dupa ce se va incheia dezbaterea importanta din Congres privind cresterea pragului de indatorare. "El si-a anuntat intentia de a demisiona la finalul crizei privind indatorarea", a declarat un purtator de cuvant al acestuia.

David Wu, care a fost ales pentru prima data in Congres in 1998, a declarat ca nu a facut nimic ilegal, dar liderul minoritatii democrate din Camera Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a cerut luni o ancheta "etica" mpotriva sa.

Demisiile unor congresmeni in urma unor "scandaluri sexuale" s-au inmultit in ultimele luni.

In iunie, Anthony Weiner, membru democrat al Camerei Reprezentantilor pentru statul New York, a demisionat dupa ce a marturisit ca i-a trimis unei tinere, prin Twitter, o fotografie cu slipul sau.

In februarie, Chris Lee, membru republican al Camerei Reprezentantilor pentru statul New York, a demisionat dupa ce a flirtat cu o tanara pe site-ul de anunturi Craigslist, trimitandu-i fotografii in care el aparea cu pieptul gol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.