Un oficial de rang inalt din Departamentul american pentru Securitate Interna, responsabil cu apararea in fata atacurilor informatice a demisionat.

Randy Vickers a demisionat din functia de director al aripii operationale a diviziei de securitate cibernetica din cadrul Departamentului pentru Securitate Interna, informeaza MEDIAFAX.

Demisia sa a fost anuntata intr-un e-mail transmis membrilor personalului.
Un oficial din cadrul departamentului a refuzat insa sa ofere o explicatie pe aceasta tema, declarand ca nu obisnuieste sa comunice problemele legate de personal.

Site-ul Information Weeks, care a dezvaluit demisia lui Randy Wickers, constata ca aceasta vine dupa o serie de atacuri cibernetice comise impotriva retelelor informatice ale administratiei americane de grupurile de hackeri Lulz Security si Anonymous.

Lulz Security a revendicat in ultimele saptamani atacuri informatice asupra retelelor CIA, Senatului american sau Departamentului pentru Securitate Publica al statului Arizona (sud-vest).

Potrivit e-mailului care anunta demisia lui Randy Wickers, obtinut de AFP, aceasta demisie ar intra in vigoare de vineri. Oficialul ar urma sa fie inlocuit de directorul adjunct al diviziei, Lee Rock, pana cand un nou director va fi numit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.