Guvernul canadian a publicat joi o lista cu 30 de persoane acuzate de crime de razboi sau crime impotriva umanitatii, care se ascund in Canada.

Cei 30 de suspecti inclusi in lista publicata pe Internet provin din Afganistan, Algeria, America Centrala, Angola, Ghana, Haiti, Irak, Nigeria, Pakistan, Republica Democratica Congo, Somalia, Sri Lanka sau fosta Iugoslavie, noteaza MEDIAFAX.

"Divulgand numele persoanelor care raman ilegal in Canada si care sunt complici la crime de razboi si crime impotriva umanitatii, speram sa obtinem noi informatii, care sa-i ajute pe agentii nostri sa gaseasca aceste persoane si sa le expulzeze din Canada", a afirmat ministrul pentru Securitate Publica, Vic Toews.

Canada a adoptat in 2000 o lege federala privind competenta universala in privinta crimelor impotriva umanitatii, in baza careia un rwandez a fost condamnat in 2009 la inchisoare pe viata pentru participarea la genocidul din 1994 din Rwanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.