Valul de caldura inregistrat in Statele Unite a afectat, joi, si coasta de Est a tarii, dupa ce a provocat moartea a cel putin 22 de persoane pe intreg teritoriul american, relateaza AFP.

"Cea mai mare parte a centrului si nord-estului Statelor Unite se afla sub incidenta unor alerte din cauza caldurii excesive", a anuntat serviciul national de meteorologie NWS.

"Temperaturile mari, combinate cu umiditatea destul de ridicata, vor avea ca rezultat indici de caldura periculosi", a precizat sursa citata.

In statul Iowa a fost inregistrata miercuri o temperatura de 51 de grade Celsius, iar in apropierea capitalei federale, in statul Maryland, serviciile meteo au anuntat temperaturi care pot ajunge pana la 42 de grade.

Valul de caldura va afecta in continuare vineri zone cuprinse intre coasta Atlanticului si centrul tarii, cu temperaturi de 40 - 46 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.