Logo-ul arata intocmai precum originalul, la fel si produsele expuse, iar angajatii poarta tricouri albastre si legitimatii la gat, fiind convinsi ca lucreaza pentru Steve Jobs. Insa totul e un FALS!
Magazinul Kunminga a fost descoperit intr-un orasel uitat de lume de catre un blogger american care, desi a fost initial convins de autenticitatea sa, s-a incredintat ulterior de faptul ca este doar o replica aproape perfecta, scrie Daily Mail.

Bloggerul american BirdAbroad a descoperit un magazin Apple in orasul Kunming, din sud-vestul Chinei. Initial, a fost convins de autenticitatea magazinului. La o privire mai atenta, a observat insa anumite lucruri care dadeau de banuit:

"Produsele pareau autentice, marca Apple. Exista o scara in forma de spirala, exact ca la Apple, si o zona de asteptare stranie, in stilul lor obisnuit. Angajatii purtau acele tricouri albastre si legitimatiile la gat. (...) Probabil ca radeti: un magazin Apple in Kunming? Cei care nu ma cunosc personal nici nu au auzit probabil de acest loc, care chiar se afla la capatul lumii.

China te poate convinge insa ca tot ceea ce vezi in jurul tau e autentic, daca petreci mult timp aici. (...) Oricum, ati ghicit despre ce e vorba: magazinul Apple era o teapa. Una frumoasa, cea mai spectaculoasa pe care am vazut-o aici pana acum (si vedem destule in fiecare zi). Cateva lucruri nu erau asa cum ar fi trebuit sa fie. Scarile erau construite prost, magazinul nu era vopsit corespunzator, iar inscrisul <> nu era in regula, intrucat firma-mama din SUA isi pune doar logo-ul la intrarea in magazin", scrie BirdAbroad.

Un purtator de cuvant al companiei Apple a confirmat faptul ca magazinul din Kunming este "neautorizat".


Plasat de catre Business Insider in randul celor mai buni CEO ai ultimilor ani, Jobs este responsabil pentru cateva dintre cele mai vandute gadgeturi din toate timpurile: de la laptopuri la iPod, aplicatia iTunes, iPhone si mai nou iPad.
Citeste si:
13 lucruri interesante despre budism, a patra cea mai raspandita...
13 lucruri interesante despre...

Insa, afacerile companiei nu mai merg atat de bine in ultima perioada. Actiunile Apple au scazut cu 4 procente in iunie, iar in prima jumatate a acestui an au avut cea mai slaba evolutie din 2008. Asta, desi investitorii asteapta lansarea unor noi produse si se arata ingrijorati de concurenta Google, care ar putea duce la incetinirea dezvoltarii companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.