Care este statul european aflat in topul destinatiilor pentru emigranti? Germania, Spania, Franta, Italia? In nici un caz.

Germania este pe locul 8 in topul tarilor europene preferate de emigranti, in timp ce Spania se claseaza pe a cincea pozitie. In acelasi timp, Italia este pe 12, iar Franta pe 15. Si atunci, unde sunt cei mai multi emigranti, in cestat european?

  • Cea mai mare pondere a emigrantilor
Luxemburg este statul european cu cei mai multi emigranti, potrivit datelor furnizate de Eurostat, biroul european de statistica. Mai exact, 43% din locuitorii statului Luxemburg sunt emigranti.

Potrivit Econtext, dupa Luxemburg, urmeaza Letonia (17,4% din locuitori sunt emigranti), Cipru si Estonia (ambele cu 15,9%). De abia pe a cincea pozitie este un stat mare. Este vorba de Spania, unde ponderea emigrantilor este de 12,3%.

  • Cea mai scazuta pondere a emigrantilor

La celalalt capat al clasamentului se afla Polonia, unde se inregistreaza cea mai scazuta pondere de emigranti: doar 0,1% din populatia Poloniei este alcatuita din emigranti.

Penultima pozitie este ocupata de Lituania (1,1%), iar tot la coada ierarhiei se mai afla Slovacia (1,2%), Ungaria (2%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.