Curtea cu Juri din Nanterre a condamnat joi la pedepse de cinci pana la 13 ani de inchisoare patru dintre cei cinci barbati acuzati ca au participat in iulie 2007 la uciderea fiului presedintelui Ciadului Idriss Deby, romanul Marin Cioroianu primind cea mai dura pedeapsa, relateaza AFP.

Curtea nu a respectat cererile avocatului general, care a cerut, marti, pedepse intre zece si 20 de ani de inchisoare impotriva acuzatilor.

  • Romanul Marin Cioroianu, in varsta de 45 de ani, care a negat faptele de-a lungul procesului, a fost condamnat la pedeapsa cea mai mare, primind 13 ani de inchisoare, scrie MEDIAFAX.
  • Suspectat ca este organizatorul atacului, Dan Batoua, in varsta de 31 de ani, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare.
  • Jaime de Carvalho, in varsta de 29 de ani, suspectat ca a participat la atac, a fost condamnat la 9 ani de inchisoare.
  • Suspectat ca a jucat rolul informatorului, Pierre-Claude Messi Ntsama, in varsta de 28 de ani, un apropiat al fiului presedintelui Ciadului si judecat pentru complicitate, a primit cinci ani de inchisoare.
  • Un al cincilea barbat a fost achitat.

La 2 iulie 2007, Brahim Deby, in varsta de 27 de ani, a fost descoperit in agonie in parcarea cladirii in care locuia din Courbevoie, la periferia Parisului, dupa ce a fost atacat cu un pistol cu socuri electrice de patru politisti falsi, iar corpul sau a fost acoperit cu pudra de extinctor.

Beat si drogat dupa o seara petrecuta intr-un club de noapte, el a decedat in urma unei insuficiente respiratorii. Apartamentul sau a fost cercetat minutios de atacatori, iar buzunarele i-au fost golite de 50.000 de euro.

Patru dintre acuzati au comparut pentru "furt insotit de violenta care a condus la omucidere din culpa", iar un al cincilea, Pierre-Claude Messi Ntsama, era judecat pentru "complicitate". Numai doi dintre ei si-au recunoscut faptele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.