O tableta pentru fiecare elev si student, cu acces instant la versiuni in format electronic pentru orice carte sau material didactic de care ar putea avea nevoie un elev in timpul cursurilor, de asta vor avea parte tinerii din Coreea de Sud pana in anul 2015.
Programul de inlocuire a cartilor tiparite cu tablete pleaca de la ideea de a oferi un acces mai rapid si comod la informatie , copii putand descarca in memoria tabletei versiuni in format electronic pentru orice carte de care au nevoie. Tot cu ajutorul tabletelor, elevii pot lua parte si la cursuri online, participarea fiind punctata de sistemul coreean de invatamant intr-un mod asemanator cursurilor scolare obisnuite, scrie DailyTech.com.

Deoarece intreaga activitate este desfasurata online, fiecare tableta fiind conectata la serverul central al unitatii de invatamant, progresul elevilor poate fi urmarit in orice moment de catre profesori, iar prezenta fizica a elevilor la cursuri nu mai este obligatorie. Astfel, in situatii in care starea de sanatate a unui elev nu ii permite acestuia sa participe la cursuri, acesta va avea totusi acces la informatiile predate de profesori si va putea face temele de acasa, cu ajutorul tabletei conectata la internet.

Coreea planuieste sa inlocuiasca toate cartile tiparite cu tablete pana in anul 2015 . In mod evident, costurile prea ridicate exclud din start folosirea unor modele comerciale, cum ar fi Apple iPad si Samsung Galaxy Tab, pentru educarea elevilor. Fondurile de peste 2 miliarde de dolari alocate de ministerul educatiei coreean vor fi in schimb folosite pentru crearea unui model special de tableta, putin costisitoare, durabila si perfect adaptata pentru scopul propus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.