Presedintele venezuelan, Hugo Chavez, a recunoscut, joi, ca a fost operat pentru inlaturarea unei tumori canceroase, insa a dat asigurari ca recuperarea dupa interventie se desfasoara bine, relateaza AFP, citand un mesaj citit la Havana si preluat de toate posturile radio si TV din Venezuela.

"Analizele au confirmat existenta unei tumori, cu prezenta de celule canceroase, care a necesitat o a doua interventie, pentru extirparea completa a tumorii", a afirmat Chavez, declarand ca este increzator ca se va recupera total, transmite MEDIAFAX.

Presedintele venzuelan, in varsta de 56 de ani, a fost spitalizat de urgenta in data de 10 iunie, in timp ce se afla intr-o vizita oficiala la Havana, si a fost operat pentru un abces pelvian, potrivit declaratiilor oficiale.

In mesajul citit joi, el a recunoscut ca a fost supus si unei a doua interventii chirurgicale, pentru extirparea tumorii. "A fost o interventie importanta, realizata fara complicatii, in urma careia evolutia este satisfacatoare, urmez tratamente complementare pentru a combate diferitele tipuri de celule descoperite si sunt pe calea recuperarii depline", a spus Chavez. [[VIDEO] Primele imagini cu Hugo Chavez dupa operatie]

El a apreciat si ca a comis o "greseala fundamentala" neglijandu-si sanatatea ani de zile. Obisnuit sa improvizeze discursuri-fluviu, Chavez s-a multumit joi sa citeasca timp de 15 minute un text scris, in fata unui drapel venezuelan si a unei imagini a eroului independentei venezuelane, Simon Bolivar.

"Am continuat sa ma informez si sa fiu la comanda actiunilor guvernului bolivarian, in legatura permanenta cu vicepresedintele Elia Jaua si cu toata echipa guvernamentala", a afirmat Chavez, care nu a predat prerogativele prezidentiale, asa cum prevede Constitutia.

Citeste si: Chavez: NATO incearca sa il omoare pe "prietenul" Gaddafi

[VIDEO] Chavez: Capitalismul a ucis viata pe Marte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.