Papa Benedict al XVI-lea a scris ieri primul sau mesaj pe Twitter, in care a slavit numele lui Dumnezeu si a anuntat lansarea noului site al Vaticanului.

“Dragi prieteni, tocmai am lansat www.news.va. Slavit fie numele Domnului nostru Iisus Christos! Cu rugaciuni si binecuvantari, Benedictus XVI”, este mesajul Papei, care isi foloseste numele formal in forma latina – limba oficiala a Vaticanului.

Potrivit lui Yhaddeus Jones, coordonatorul proiectului si reprezentantul Consiliului Pontifical pentru Comunicare Sociala, Papa Benedict a fost cel care a lansat site-ul, de pe iPad, scrie The Telegraph.

Vaticanul a imbratisat noile metode de social media in urma cu cateva luni, avand cont pe Facebook si YouTube, la fel si un cont de blog prin care incearca sa transmita mesajele bisericii unui public mai larg si mai tanar, informeaza News.com.au

Biserica a folosit si un site pentru a primi notificari legate de minunile savarsite de fostul Papa Ioan Paul al II-lea, si va lansa un nou program de invatare online prin care se va aborda problema abuzurilor preotilor asupra copiiilor.

Portalul web www.news.va va fi lansat in mod official azi, 29 iunie, si va contine poze si stiri din televiziunea, radioul si ziarul Vaticanului.

Portalul va fi in limba engleza si italiana, si va include, cel mai probabil si spaniola.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.