Daca vrei sa vizitezi Samoa, nu alege sa fii acolo pe 30 decembrie. Pentru ca acea zi, nu mai exista deja in caledar. Afla care sunt motivele pentru care aceasta insula va renunta la o zi in calendar?

Guvernul a decis sa dea timpul inainte cu o zi. Aceasta a decis sa renunte pur si simplu la ziua de 30 Decembrie 2011. Altfel spus, locuitorii vor trece din data de 29 Decembrie direct in 31 Decembrie in incercarea de a facilita afacerile cu Australia si Noua Zeelanda, scrie CNN.

In prezent, Samoa este cu 21 de ore in urma fata de Sidney. Incepand cu 29 decembrie, va fi cu doar 3 ore inainte. Schimbarea vine dupa ce acum 119 ani, Samoa s-a mutat in directia opusa, in ceea ce priveste timpul.

Apoi s-a transferat la fusul orar estic international, in incercarea de a sprijini comertul cu SUA si Europa. Dar cum timpurile se schimba, Australia si Noua Zeelanda au devenit ulterior cei mai activi parteneri de afaceri.

"Cand facem afaceri cu Noua Zeelanda si Australia, pierdem doua zile de munca. Cand este vineri aici, este sambata in Noua Zeelanda, si cand suntem duminica la biserica, ei deja fac afaceri in Sydney si Brisbane", a declarat primul ministru samoan, Tuilaepa Sailele Malielegaoi, citat de Money.ro.

Samoa este localizata la aproximativ jumatatea distantei dintre Noua Zeelanda si Hawaii si are o populatie de 180.000 de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.