Gardienii Revolutiei, unitate de elita a armatei iraniene, au prezentat luni un depozit subteran de rachete, despre care afirma ca permite lansarea de proiectile cu raza lunga de actiune, a anuntat televiziunea de stat de la Teheran, citata de AFP.

Presa iraniana a prezentat imagini ale depozitului, al carui amplasament nu a fost dezvaluit, afirmand ca acesta contine rachete de tip Shahab-3. Gardienii Revolutiei au inceput luni o serie de manevre militare care prevad lansarea de rachete cu raza de actiune scurta, medie si lunga, scrie MEDIAFAX.

"Tehnologia de constructie pentru aceste silozuri este in intregime locala", a declarat purtatorul de cuvant al armatei, colonelul Ashgar Ghelichi-Khani, citat de site-ul televiziunii iraniene.

Canalul de televiziune de la Teheran a prezentat si imagini cu lansarea unei rachete, fara a preciza insa nici data lansarii, nici tipul proiectilului.

  • Cu o raza de actiune de aproape 2.000 de kilometri, Shahab-3 este o racheta care poate atinge tinte de pe teritoriul Israelului, dar si unele dintre bazele americane din regiune. In ultimii ani, Iranul a efectuat mai multe teste cu acest tip de racheta, dezvoltata pe baza modelului nord-coreean Nodong.

Teheranul a anuntat ca manevrele incepute luni reprezinta "un mesaj de pace si prietenie pentru tarile din regiune" si nu sunt o amenintare pentru nici o alta tara.

Iranul afirma ca dispune de zeci de tipuri de rachete, dintre care unele pot ajunge in Israel si la baze militare americane din Orientul Mijlociu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.