Un fost oficial de rang inalt al administratiei Bush lanseaza unul dintre cele mai violente atacuri la adresa citorva dintre liderii marcanti de la Washington
"Clica vicepresedintelui Richard Cheney a deturnat politica externa a Statelor Unite", sustine colonelul Lawrence Wilkerson, principalul colaborator al fostului secretar de Stat american, Colin Powell. "Impreuna cu o mina de oameni, Cheney a decis in secret o strategie care a slabit America si a izolat-o si mai mult pe plan mondial", a acuzat Wilkerson, citat de "Financial Times". "Am asistat la un complot asupra unor chestiuni critice, intre vicepresedintele SUA, Richard Cheney, si secretarul Apararii, Donald Rumsfeld. Erau luate hotariri de care aparatul guvernamental habar n-avea", a adaugat el.

Wilkerson mai spune ca, in perioada in care a fost consilier pe probleme de securitate nationala, actualul secretar de Stat Condoleezza Rice era prea preocupata "sa-si cultive prietenia strinsa cu presedintele", in loc sa-i dea sfaturi utile lui Bush.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.