Senatul statului New York a aprobat legea care recunoaste dreptul la casatorie intre persoane de acelasi sex, in urma unui vot istoric precedat de mai multe esecuri legislative.

Proiectul de lege, adoptat vineri in Senat cu 33 de voturi pentru si 29 impotriva, a fost aprobat de patru ori in Adunarea legislativa a statului New York, insa a fost respins de fiecare data in Senat, relateaza MEDIAFAX.

Legea, amendata de senatorii republicani in ultimele zile, prevede o serie de exceptii de ordin religios si mai trebuie aprobata in noua versiune si de Adunarea cu majoritate democrata, ulterior urmand sa fie promulgata de guvernatorul Andrew Cuomo.

Primele casatorii intre persoane de acelasi sex urmeaza sa aiba loc in termen de cateva saptamani.

  • Rezultatul votului a fost intampinat cu explozii de bucurie in cartierele cu populatie homosexuala numeroasa, in special in Greenwich Village, unde zeci de militanti au iesit in strada vineri seara.

Senatul statului s-a reunit incepand de marti in sesiune extraordinara, pentru a analiza textul aprobat saptamana trecuta de Adunare si pentru a introduce propriile amendamente, care se refera in principal la exceptii de ordin religios.

Zeci de manifestanti, sustinatori sau adversari ai proiectului, si-au instalat de mai mult de o saptamana tabere in fata sediului Senatului - care se afla la Albany, la peste 200 de kilometri nord de New York.

Statul New York a devenit cel de-al saselea stat federal american care recunoaste casatoriile intre persoane de acelasi sex.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.