Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,4 s-a produs joi seara in insulele Aleutine, situate la vest de Alaska, a anuntat institutul american de geofizica USGS, citat de AFP.

Autoritatile americane nu au emis alerta de tsunami in Oceanul Pacific.

Pentru moment, nu exista informatii despre victime sau pagube materiale.

Centrul de alerta pentru tsunami din Alaska si coasta occidentala americana (WCATWC) a lansat un avertisment, cerandu-le persoanelor care locuiesc pe coasta sa se "deplaseze imediat spre interior, in zonele inalte si sa stea departe de toate porturile si bratele marii".

Cutremurul s-a produs joi seara, la ora 18.09 (vineri, 06.09 ora Romaniei), in insulele Fox, la 163 de kilometri est de portul Atka si la aproximativ 1.680 de kilometri vest/sud-vest de principalul oras din Alaska, Anchorage, a precizat institutul american de geofizica USGS, intr-un comunicat, transmite MEDIAFAX.

Insulele Aleutine apartin statului american Alaska. Arhipelagul are circa 300 de insule mici, vulcanice, si este afectat in mod frecvent de seisme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.