Un baiat in varsta de noua ani, ranit in catastrofa aeriana din Karelia, in nord-vestul Rusiei, a murit la spital, ridicand bilantul victimelor accidentului la 45 de persoane, a declarat o purtatoare de cuvant departamentului regional al Ministerului Sanatatii, relateaza AFP.

"Anton Terehin a murit in noaptea de marti spre miercuri in urma ranilor suferite, intr-un spital din Petrozavodsk", capitala Kareliei, a declarat acest purtator de cuvant.

Anton Terehin, in varsta de noua ani, originar din Iujno-Sahalinsk (Extremul Orient rus) figura, alaturi de sora sa Anastasia, printre cei opt supravietuitori ai accidentului in care a fost implicat avionul Tupolev-134, care a ratat pista de aterizare.


Mama celor doi copii, Oksana, a murit in accident.

Specialistii din cadrul comitetului interstatal de aviatie (MAK), organismul care se ocupa de anchetarea accidentelor aviatice in Rusia, urmeaza sa inceapa, miercuri, decriptarea cutiilor negre pentru stabilirea cauzelor dramei.

Oficialii rusi au apreciat ca pilotul a ratat pista de aterizare din cauza cetii dense si a ploii puternice.

"La prima vedere, este evident ca a fost o eroare a pilotului din cauza conditiilor meteorologice proaste. El nu a mers spre pista, ci mai la dreapta", a declarat marti vicepremierul rus Serghei Ivanov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.