Un autocar romanesc a fost implicat intr-un accident grav, marti dimineata, in Ungaria, soldat cu 5 morti si 23 de raniti, a intrat pe contrasens.

Accidentul din Ungaria s-ar fi produs dupa ce autocarul romanesc, cu 40 de persoane la bord, a intrat pe contrasens si s-a ciocnit cu un TIR inmatriculat in Slovenia, a declarat marti seful politiei locale Janos Tiborcz, citeaza MEDIAFAX.

Doi soferi si doi pasageri ai autocarului romanesc, precum si soferul TIR-ului sloven au murit pe loc, a declarat Tiborcz. Viata unuia dintre pasagerii autocarului este in pericol, alti patru prezinta rani grave, in timp ce 19 au fost raniti usor. Toti au fost transportati la spitalul din Nagykanizsa.

Reprezentantii MAE anuntasera, initial, ca autocarul venea din Italia catre Romania, ulterior revenind si precizand ca autocarul se indrepta catre Spania.

La randul sau, directorul Atlassib, Daniel Micu, a declarat pentru MEDIAFAX ca autocarul se indrepta catre Spania si transporta pasageri din toate orasele mari din Romania.

"Autocarul a iesit aseara (luni - n.r.) din tara pe la Arad si se indrepta catre Spania. De la Bucuresti pana la Arad autocarul a preluat pasageri din toate marile orase", a declarat Micu.

Acesta a precizat ca un alt autocar al firmei a plecat catre locul accidentului pentru a prelua ceilalti pasageri.

Accidentul s-a produs la ora locala 4.50 (5.50 ora Romaniei)
, in Ungaria, in apropiere de granita cu Slovenia, cand un autocar apartinand firmei Atlassib a intrat in coliziune cu un TIR inmatriculat in Slovacia.

In urma impactului, si-au pierdut viata doi soferi romani si doi pasageri ai autocarului romanesc, precum si soferul TIR-ului, declara atasatul de interne al Romaniei la Budapesta, Ion Bente.

Potrivit acestuia, alte 23 de persoane din autocarul romanesc au fost ranite si transportate la spitalul din localitatea Nagykanizsa, urmand ca in functie de gravitatea leziunilor sa se decida daca raman la aceasta unitate medicala sau daca sunt transferate la alte spitale.

Citeste si:
Ce trebuie să știi atunci când începi o activitate de ridesharing
Ce trebuie să știi atunci...

Oficiali din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta au plecat spre locul accidentului, pentru a acorda asistenta consulara.

In autocarul romanesc se aflau 40 de persoane - doi soferi si 38 de pasageri.

Autoritatile ungare au deschis o ancheta pentru stabilirea circumstantelor in care s-a produs accidentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.