Un artist necunoscut din Bulgaria a transformat peste noapte un monument din Sofia, ridicat in onoarea Armatei Rosii, intr-un tablou cu super eroi si personaje din desene animate.

Acum 20 de ani ar fi fost impuscat pentru ca s-ar fi apropiat prea mult de monumentul din Sofia, Bulgaria. Insa dupa caderea Zidului Berlinului, statuile care celebreaza victoriile comuniste par sa fie o tinta perfecta pentru artistii de strada din Estul Europei.

Intr-o dimineata, cei care au trecut pe langa statuia cu soldati inarmati si proletari indarjiti au vazut in locul lor niste personaje mult mai relaxate
, relateaza Daily Mail. In centru, sta insusi Superman cu mantia lui rosie si costumul lui albastru de neconfundat.

La stanga lui sta Mos Craciun, iar la dreapta clovnul Ronan celebru intr-un lant international de fast-food-uri. Nici Joker, inamicul lui Batman, nu lipseste din imaginea sub care artistul graffiti a scris cu vopsea neagra, in bulgara: "Lucrurile se schimba odata cu timpul".

Monumentul gigant a fost ridicat pentru a sarbatori 10 ani de la "eliberarea" Bulgariei de catre Rusia in 1944. Este vazut drept primul mare exemplu de realism socialist din aceasta perioada. Un soldat din Armata Rosie ocupa locul de onoare, fiind plasat in varful unei coloane inalte si albe, iar la baza monumentului se afla soldatii inarmati si membrii proletariatului care au luptat pentru instaurarea regimului comunist.

Vezi mai multe imagini aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.