Iranul a interzis cainii de companie, considerand ca acest obicei este "o imitare a culturii vulgare occidentale", relateaza presa internationala.

De ani de zile, cei care-si scoteau animalul la plimbare au trebuit sa o faca pe ascuns, ca si cum ar fi fost complici la o crima. Insa nu exista nicio lege care sa interzica iranienilor sa cumperesau sa vanda un caine de companie.

Insa acum , pentru prima data in istorie, o tara ii considera criminali pe cei care cresc chiar si in intimitatea propriilor locuinte un animal de companie, nu mai vorbim de cei care il expun in spatiul public.

Masura este inclusa in noul cod moral adoptat de Parlament, care, de exemplu, le interzice barbatilor sa se tunda in stilul occidental. Masurile vizeaza "combaterea invaziei culturii occidentale", scrie Dailymail.co.uk. In plus, mii de "politisti ai moralei" patruleaza in Teheran, incercand sa depisteze femeile care isi expun pielea, in conditiile cresterii temperaturilor. Numeroase persoane au fost arestate miercuri in cadrul acestui proces.

Daca aceasta legistatie este adoptata, cei care incalca legea vor plati o amenda intr 60 si 305 de lire, iar animalul le va fi confiscat. Mai departe, nu este precizat si ce soarta va avea catelul "arestat", insa zvonurile sunt ca "animalul este informetat pana moare" .

Ca si porcii, cainii sunt considerati "murdari" in cultura islamica, iar multi iranieni evita contactul cu acestia. Insa, in inalta societate din Teheran, cainele (mai ales daca este de rasa scumpa), a devenit un simbol al statutului social si motiv de fala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.