O femeie cercetator a infruntat temperaturile de sub pragul inghetului, fara haine, in incercarea de a imblanzi doua balene beluga, intr-un experiment unic si controversat.
Natalia Avseenko, in varsta de 36 de ani, a fost convinsa sa inoate goala, intrucat expertii marini cred ca belugelor nu le place sa fie atinse de materiale artificiale precum costumele scufundatorilor, scrie Dailymail.co.uk.

Inotatoarea experimentata a stat langa frumoasele animale in apa de minus 1,5 grade Celsius.

Balenele beluga sunt faimoase pentru felul in care reusesc sa exprime pe fetele lor expresii asemanatoare celor umane. Matrena si Nilma au parut foarte bucuroase de prezenta Nataliei in apele lor.

Imblanzirea balenelor a avut loc in regiunea Murmansk Oblast, in nord-vestul Rusiei, pe malurile Marii Albe, in apropierea Delfinariului Utrish, de langa Cercul Arctic. O zona a marii este ingradita pentru a opri balenele si delfinii sa iasa din ea, iar instructorii imblanzesc animalele inainte de a le transporta la alte delfinarii din lume - o practica considerata de ecologisti drept cruda.

  • Belugele au o mica umflatura pe capul lor, folosita pentru ecolocatie si se credea ca exista mai multe sanse de a realiza un raport cu ele, fara bariera hainelor.

Omul normal ar fi murit daca ar fi stat in apa inghetata a marii mai mult de cinci minute.
Natalia este insa un expert in yoga si a folosit tehnici de meditare pentru a-si tine respiratia si pentru a ramane sub apa pentru 10 minute si 40 de secunde.
  • In salbaticie exista aproximativ 10.000 de beluge. Gama lor larga de "expresii faciale" se datoreaza structurii osoase mai flexibile decat a alotr balene. In mod sigur, cele doua din acest experiment au avut un zambet larg pentru Natalia.

Prima beluga a fost pastrata in captivitate si prezentata la Muzeul Barnum din New York in 1861, iar in prezent exista belugi in multe acvarii si parcuri acvatice din Europa, America de Nord si Asia.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.