Daca in Orientul Mijlociu protestele de amploare au devenit deja ceva obisnuit, in China acestea sunt de abia la inceput si par sa se desfasoare tot mai violent.

Muncitorii chinezi migranti s-au ciocnit cu reprezentantii Politiei, in sudul orasului Guangzhou, pentru a treia noapte la rand, scrie BBC.co.uk. Motivul, mai precizeaza britanicii, ar fi tratamentele violente la care sunt supusi.

In jur de 1000 de oameni au iesit in strada si au inceput sa incendieze masini si sa atace cladirile oficiale ale guvernului. In incercarea de a inabusi revolta, politia a atacat multimea cu gaze lacrimogene si a trimis vehicule blindate pe strazi. Pana in prezent au fost arestate cel putin 25 de persoane.

Se pare ca protestele au izbucnit dupa ce vineri o vanzatoare de strada insarcinata a fost bruscata serios de fortele de ordine. Zengcheng este o zona construita special pentru fabricile de imbracaminte si textile, iar acolo traiesc mii de muncitorii migranti ce lucreaza in cadrul acestora, scrie Money.ro.

Saptamana trecuta, in Lichuan, a avut loc un nou val de proteste dupa ce un oficial guvernamental acuzat de mita a murit in conditii suspecte. Guvernul sustine insa ca moartea lui Ran Jianxin este sub investigatie si nu poate oferi mai multe detalii despre acest subiect. Participantii la revolte sustin insa ca se recurge tot mai des la astfel de practici in incercarea de a nu fi demascati si alti oficiali corupti.

Ieri, veterani ai armatei au demonstrat la randul lor in fata Ministerului Transporturilor din China, nemultumiti de faptul ca nu le-au fost respectate promisiunile legate de locurile de munca, relateaza CNN.

Si in luna februarie s-a incercat organizarea a unor proteste de amploare, insa fara succes. Politia a fost desfasurata in masa in mai multe orase din China, pentru a impiedica manifestatiile organizate prin internet in 13 orase.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.