Fostul director adjunct al Serviciului de Imigrari din Panama este anchetat pentru fapte de trafic de migranti din Europa si disparitia mai multor femei, printre care si patru romance. Se pare ca femeile erau aduse in Panama pentru practicarea prostitutiei.

Ministerul Public din Panama a demarat o investigatie pe numele lui Jaime Ruiz, fostul director adjunct al Serviciului pentru Imigrari (SI), in legatura cu aprobarea a zece vize pe numele unor femei din Europa, printre care patru din Romania, pentru ca acestea sa lucreze intr-un club de noapte din Amador Causeway, relateaza MEDIAFAX, citand newsroompanama.com.

Investigatiile fata de acesta au inceput in luna mai, cand autoritatile au fost alertata de patronii Clubului Diamantul, din Las Brisas de Amador, Insula Perico, ca au pierdut urma a sapte femei care au intrat in tara cu vize semnate de fostul director.

Cele 10 fete, printre care 4 romance, 3 ucrainience, doua din Republica Moldova si Rusia, au intrat in tara la acea vreme ca dame de companie.

Vizele au fost aprobate in luna februarie de ambasadorul Panama in Rusia, Julio Cordova, si asistentul sau Rigoberto Castillo si au sosit in Panama in 6 data martie, dupa ce Ruiz a semnat si autorizat vizele ce le permitea fetelor sa stea pe teritoriul tarii si sa lucreze timp de noua lun
i.

Acestea au semnat contracte de munca pentru 350 de dolari pe luna, cu timp de lucru de sapte ore pe zi, sase din sapte zile pe saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.