Bacteria E.coli a facut alte doua victime in Germania, au anuntat vineri autoritatile sanitare regionale germane, bilantul total al epidemiei ajungand la 33 de morti, dintre care 32 in Germania.

Autoritatile au anuntat vineri dupa-amiaza moartea unei septuagenare in Schleswig-Holstein. si a unui barbat de 81 de ani, spitalizat la clinica universitara din Hamburg-Eppendorf. Totodata, in cursul diminetii, Ministerul Sanatatii din Saxonia Inferioara (nord) anuntase decesul unei femei de 75 de ani, potrivit MEDIAFAX.

Autoritatile sanitare federale au anuntat vineri ca sursa contaminarii cu o tulpina rara si virulenta de E.coli o reprezinta seminte germinate, fiind anulata alerta privind consumul de castraveti, rosii si salate. [Este oficial: Semintele germinate stau la originea epidemiei de E.coli].
.
Bacteria mortala a fost identificata de specialistii din Renania de Nord-Westfalia (vest) intr-un pachet gasit in tomberonul unei familii in care s-au inregistrat doi bolnavi.

Semintele germinate de linte, lucerna, soia, trifoi rosu, mustar, grau, ridichi, bogate in vitamine si minerale, sunt cunoscute pentru calitatile nutritioniste, fiind folosite la salate si la sandvisuri.

Citeste si: [VIDEO] Care sunt simptomele infectarii cu E.coli si cum ne putem proteja


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.