Romanii care traiesc in Marea Britanie au trimis zilnic in tara aproape 500.000 de lire (563.000 de euro) in primele trei luni ale anului trecut, conform unor statistici oficiale citate de Daily Mail, in editia online de vineri.

In total, romanii din Marea Britanie au trimis in tara 41 de milioane de lire (46 milioane de euro) in perioada ianuarie - martie 2010, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei, citate de ziarul britanic.

Suma include numai transferurile oficiale, dar nu si pe cele informale, care includ banii trimisi acasa prin intermediul prietenilor sau rudelor si care ar putea reprezenta circa 30 la suta din total.

Daily Mail afirma ca, in cazul in care nivelul transferurilor s-a mentinut la acelasi nivel pe tot parcursul anului 2010, suma totala trimisa de romani in tara ar ajunge la peste 160 de milioane de lire (180 de milioane de euro), cu aproape 50 la suta mai mare decat cea inregistrata in 2009.

In Marea Britanie traiesc aproximativ 60.000 de romani si, potrivit ziarului britanic, alti 25.000 primesc anual permise de munca, multi dintre ei lucrand programe speciale pentru angajatii in agricultura, scrie MEDIAFAX.

Venitul mediu in Romania este de 28 la suta din cele din Europa Occidentala, iar o cincime din populatia activa traieste in strainatate, potrivit Daily Mail, care adauga ca economistii estimeaza ca romanii vor atinge standardele de viata din tari cum este Marea Britanie abia in 20 de ani.

Conform statisticilor oficiale, in ultimii zece ani expatriatii romani au trimis in tara circa 90 de miliarde de lire, iar un angajat mediu roman economiseste circa 100.000 de lire inainte de a se intoarce in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.