O varianta a bacteriei E.coli diferita de cea care este la originea epidemiei care a provocat moartea a 25 de persoane in Germania a fost depistata in sfecla de zahar provenind din Olanda si exportata spre Germania si Belgia, anunta autoritatile sanitare olandeze, citate de AFP.

"Aceasta varianta a fost depistata in sfecla de zahar cultivata de un producator olandez", a declarat Marian Bestelink, purtatorul de cuvant al autoritatilor sanitare olandeze (nVWA).

"Stim sigur ca nu este tulpina bacteriei aflata la originea epidemiei din Germania. Este vorba de o alta varianta a bacteriei E.coli", adauga purtatorul de cuvant, citeaza MEDIAFAX.

Sfecla de zahar exportata in Germania si Belgia va fi retrasa de la vanzare, a subliniat Bestelink : "Nu este vorba de varianta mortala a bacteriei prezenta in Germania, dar ar putea provoca boli, nu se stie niciodata".

O varianta rara si virulenta a bacteriei E.coli enterohemoragica a provocat moartea a 25 de persoane in Europa, dintre care 24 in Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.