"Europa nu va fi nimic fara vointa de a face fata provocarilor globalizarii si fara puterea de a ceda protectionismului si xenofobiei de pe continent", a declarat Jose Manuel Durao Barroso, presedintele Comisiei Europene (CE), intr-un interviu redat ieri de cotidianul britanic "The Times".

In acest sens, presedintele CE a facut apel la toate popoarele "civilizate si rationale" sa lupte impotriva populismului si sa nu transforme UE intr-o fortareata. "Exista un oarecare populism atat din partea dreptei, cat si din cea a stangii. Politicienii care se opun pietei libere, institutiilor pe care le-am creat sau valorilor - precum toleranta, de exemplu - genereaza prin actele lor un fel de xenofobie", a explicat Barroso, referindu-se in mod special la presedintele francez Jacques Chirac, dar subliniind ca aceasta problema este raspandita la nivel european.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.