Primul document in care Adolf Hitler isi expune ideile antisemite este prezentat la centrul Simon Wiesental de la New York.

Potrivit BBC, este vorba despre o scrisoare a lui Hitler de cand avea 30 de ani, in 1919. Inca de atunci liderul nazist avea o opinie clara in privinta evreilor: trebuie eliminati fara exceptie.

Scrisoarea Gemlich, asa cum a fost numita de catre cercetatori, a fost achizitionata in urma cu o luna, in urma unei vanzari private, pentru suma de 150.000 de euro.


"Iudaismul este un grup rasial, nu unul religios (...) O rasa ne-germana traieste printre noi cu propriile sentimente, ganduri si aspiratii, in timp ce are aceleasi drepturi ca si noi", scrie Hitler.


El sugereaza ca "problema evreilor" ar putea fi rezolvata partial nerecunoscandu-li-se drepturile, dar "scopul final trebuie sa fie eliminarea tuturor evreilor, fara exceptie".

Dovada scrisa a urii lui Hitler a ramas pentru ca, dupa ce si-a agitat colegii cu ideile sale, unul dintre superiori i-a cerut sa isi expuna in scris ideile.
Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.