Numarul cazurilor de sindrom hemolitic si uremic (SHU) si de infectare cu E.coli enterehemoragica (EHEC) a crescut usor in Germania in 24 de ore, in timp ce alte 31 de cazuri de SHU si 73 de EHEC au fost inregistrate in alte 12 tari europene, se arata intr-un comunicat publicat luni de OMS.Autoritatile canadiene au anuntat luni primul caz suspect de infectare cu E.coli.

Pana la 5 iunie ora 13.00 GMT (16.00 ora Romaniei), Germania raportase 630 de cazuri de sindrom hemolitic si uremic (SHU), dintre care 15 mortale, si 1.601 cazuri de infectie cu bacteria E.coli enterohemoragica (EHEC), dintre care sase mortale, anunta Organizatia Mondiala a Sanatatii, relateaza MEDIAFAX.

Totodata, 31 de cazuri de SHU (dintre care unul mortal) si 73 de EHEC au fost inregistrate in alte 12 tari europene, dupa cum urmeaza: Austria (0 SHU, 2 EHEC), Cehia (0 SHU, 1 EHEC), Danemarca (7 SHU, 11 EHEC), Franta (0 SHU, 10 EHEC), Luxemburg (0 SHU, 1 EHEC), Olanda (4 SHU, 4 EHEC), Norvegia (0 SHU, 1 EHEC), Polonia (1 SHU, 0 EHEC), Spania (1 SHU, 1 EHEC), Suedia (15 SHU, 31 EHEC), Elvetia (0 SHU, 3 EHEC), Marea Britanie (3 SHU, 8 EHEC).


Toate cazurile, cu exceptia unuia, s-au inregistrat la persoane care au calatorit in Germania in timpul perioadei de incubatie, care dureaza de regula intre trei si patru zile de la expunere.

Autoritatile canadiene au anuntat luni un prim caz suspect de infectare cu bacteria E.coli enterohemoragica.

Barbatul suspectat de infectare cu E.coli a calatorit recent in Germania, unde a mancat produse alimentare locale, a spus King, fara a preciza despre ce alimente este vorba.


Suspiciunea de imbolnavire cu E.coli nu este prima din America de Nord. Centrul american pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC) a anuntat ca a inregistrat sase cazuri suspecte, patru dintre bolnavi calatorind recent in nordul Germaniei, iar ceilalti doi fiind militari americani stationati in Germania.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.