Rustam Mahmudov, presupusul asasin al jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, a fost arestat in Cecenia, anunta Saidahmet Arsamerzaiev, avocatul fratelui sau, complice in acest caz, informeaza AFP.

"Rustam Ruslanovici Mahmudov a fost arestat in cursul noptii de luni spre marti la Atchoi-Martan, localitate situata la vest de Groznii, in casa parintilor sai", a declarat avocatul fratelui sau Ibraghim Mahmudov, scrie MEDIAFAX.

Rustam Mahmudov era cautat de cativa ani sub acuzatia ca ar fi impuscat-o mortal pe jurnalista Anna Politkovskaia in 2006.
[Moscova mai lichideaza un jurnalist]

Fratii sai, Ibraghim si Djabrail, sunt considerati complici in acelasi caz, dar nu au putut fi condamnati din lipsa de probe.

Anna Politkovskaia, una dintre putinele persoane din Rusia care au criticat abuzurile comise in Cecenia, dar si regimul lui Vladimir Putin, presedinte in acea perioada, a fost impuscata mortal in holul imobilului sau din Moscova, pe 7 octombrie 2006, de ziua de nastere a lui Putin.

Anna Politkovskaia, care a murit la varsta de 48 de ani, a fost corespondent special pentru ziarul rus Novaia Gazeta, fiind recompensata cu multe premii si distinctii pentru activitatea sa literara si jurnalistica.

Politkovskaia este si autoarea cartilor "Rusia lui Putin", aparuta in limba romana la editura Meteor Press, "A Dirty War (Un razboi murdar)" si "Nothing but the Truth (Doar adevarul)".

Citeste si: S-a renuntat la investigatii in cazul Politkovskaya. Familia protesteaza

Cazul Politkovskaia: Cei trei suspecti au fost achitati


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.