Regele Carl XVI Gustaf al Suediei a dezmintit luni informatiile din presa suedeza potrivit carora ar fi mers la cluburi de striptease si ar fi avut contacte cu criminalitatea organizata.

"Nu, este imposibil sa existe", a raspuns seful statului suedez, intrebat despre existenta unor fotografii pe care un fost mafiot, Mille Markovic, a afirmat recent ca le detine si care l-ar prezenta pe rege in fata a doua femei dezbracate, scrie MEDIAFAX.

"In plus, este dificil de comentat ceva ce nu ai vazut si nici altcineva nu a vazut"
, a subliniat Carl XVI Gustaf, intr-un interviu exceptional acordat agentiei de presa suedeze TT.

Dezmintirea monarhului suedez, aflat pe tron de 37 de ani, intervine dupa o lunga serie de probleme pentru familia regala, de la dezvaluiri privind trecutul nazist al tatalui reginei Silvia pana la ruperea brutala a logodnei printesei Madeleine.

Insa regele insusi si reputatia sa de petrecaret se afla in centrul scandalurilor in ultimele luni.

Intr-o carte publicata la sfarsitul lui 2010, "Den Motvilliga Monarken" (Monarh fara voie), Carl XVI Gustaf, in varsta de 65 de ani, este acuzat ca frecventeaza cluburi dubioase, petreceri decadente si ca are legaturi extramaritale, acuzatii pe care pana acum a refuzat sa le comenteze.

Dar cu noul scandal declansat de Mille Markovic, care a asigurat ca un apropiat al regelui a incercat sa-l impiedice sa publice orice fotografie compromitatoare a lui Carl XVI Gustaf, sondajele au aratat ca majoritatea suedezilor ar fi de acord ca el sa cedeze cat mai repede tronul fiicei sale mai mari Victoria.

Acest scenariu a fost respins de rege. "Este ca o traditie sau o cutuma, deci nu se va intampla asa", a declarat el pentru TT.

"Este clar ca acest lucru dauneaza evident credibilitatii mele, credibilitatii monarhiei si a Suediei. Regret cu adevarat. Dar este un lucru pe care vreau sa il corectez si pentru care voi lucra de doua ori mai mult", a adaugat el.

In cursul interviului, Carl XVI Gustaf pare de mai multe ori in defensiva.

"N-am idee, nu pot raspunde. N-am idee. Exista in acest caz mii de persoane care merg acolo", a raspuns el, intrebat cum este posibil ca mai multe persoane sa afirme ca l-au vazut intr-un club de striptease in Atlanta, in 1996.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

El a fost intrebat si daca a mers in locuri in care fetele sunt dezbracate. "Nu, nu este posibil. Este de asemenea o chestiune de definitie. Exista cateva restaurante in care anumite chelnerite sunt, ca sa spun asa, mai mult sau mai putin imbracate. Dar nu sunt dezbracate. Este evident, dar e o chestiune de definitie", a spus regele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.