Cetatenii maltezi au votat in favoarea legalizarii divortului in tara lor, a anuntat Prim ministrul Lawrence Gonzi dupa referendumul de la sfarsitul saptamanii.

Gonzi, care a fost impotriva introducerii divortului in ultima tara din Europa unde acest proces era ilegal, spune ca acum a ramas la latitudinea Parlamentului sa legalizeze disolutia casniciilor, anunta News.com.au

„Acesta nu este rezultatul a ceea ce imi doream, insa vointa oamenilor trebuie sa fie respectata si parlamentul ar trebui sa promulge o lege noua care sa introduca divortul”, a spus prim ministrul.

Malta este una din putinele tari din lume care interzice divortul. Chile a fost ultima tara care a legalizat divortul, in 2004, in urma unor presiuni publice majore.

Sambata a avut loc in referendum care a avut ca scop aflarea preferintelor celor 306.000 de votanti maltezi, majoritatea romano catolici, in ceea ce priveste introducerea unei noi legi care sa le permita cuplurilor sa divorteze dupa patru ani de la separare.

Separarea legala este bine cunoscuta in Malta, insa existau multe obstacole in cazul in care aparea dorinta unui nou mariaj.

Dupa primele numaratori, 54 % din votanti spusesera „DA” pentru divort.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.